Istoria terapeutică a magneților

Magneții sunt cunoscuţi omenirii înainte de anul 2400 î.Ch. când erau cunoscuţi sub formă de pietre preţioase sau vulcanice şi efectul de vindecare era cunoscut doar de către magi, vrăjitori, şamani.

Magneții au fost folosiți din cele mai vechi timpuri în Egiptul Superior, Grecia antică, China și India.

Despre folosirea lor au scris Homer,  Platon, Aristotel, Avicena și alți autori antici.

De aceea, Cleopatra, încântătoarea regină a Egiptului, obişnuia să poarte o piatră  încrustată în coroană, care avea darul să-i păstreze frumuseţea.

Ample studii științifice au fost consacrate magneților de către medicul alchimist Philippus Hohenheim zis Paracelsus, astronomul Galileo Galilei, fizicianul Andre-Marie Ampere,  chimistul Hans Christian-Oersted, fizicianul Franz Mesmer și alții.

Magneții au cunoscut o tratare deosebit de aprofundată în secolele XIX și XX de către Eidan, Magiorani, Charcot, Renard, Benedict, Droydov, familia Barnoti și mulți alții.

 Prin 1958 se lucra mult în Japonia asupra magneto-terapiei. Pionier în acest domeniu a fost Kyoshi Nakagava de la Universitatea din Tokyo. El a ajuns la rezultate incredibile în tratamentul bolilor sistemului osos, utilizând magneţi.

Pe data de 12 aprilie 1961, Iuri Alexeevici Gagarin, cel care avea să devină eroul naţional al Uniunii Sovietice, este lansat cu nava sa “Vostok”, de la Centrul Spaţial Baikonour, în spaţiul extra-atmosferic, el reuşind să efectueze o rotaţie completă în jurul pământului, cu o durată de 108 minute.

După aterizare, Iuri Gagarin este scos pe braţe din capsula spaţială şi supus imediat unei examinări medicale minuţioase, în urma căreia s-a descoperit – surpriză! – un colaps total al sistemului imunitar, adică a sistemului de apărare al organismului împotriva bolilor, o perturbare gravă a funcţiilor unor organe interne vitale, un început de osteoporoză, ba mai mult, un blocaj al sistemului locomotor, ceea ce l-a împiedicat să coboare singur din capsula spaţială.

Iuri Gagarin era unul dintre cei mai buni piloţi de încercare a Uniunii Sovietice şi care dispunea de o sănătate de fier. El nu ştia ce este starea febrilă sau caria dentară şi totuşi, după o oră şi 48 de minute el se întoarce pe pământ cu majore disfuncţii care l-au dus la un pas de moarte.

Cauza reală: desprinderea de câmpul magnetic terestru duce la îmbolnăvire gravă.

Astfel s-a descoperit că geomagnetismul ( câmpul magnetic al pământului )  reprezintă al patrulea factor vital pentru întreţinerea vieţii, alături de aer, apă şi soare.

Orice organism viu: om, animal sau plantă, nu poate supravieţui fără câmp magnetic, natural sau artificial.

Astfel, pentru zborurile următoare s-au montat plăci magnetice pe pereţii interiori ale navetelor spaţiale, iar în costumele cosmonauţilor s-au montat benzi magnetice care reproduceau câmpul magnetic terestru.

Fondul magnetic de bază al Pământului are în prezent valori cuprinse în medie între 0,2 – 0,5 Gauss / cm. pătrat spre deosebire de acum aproximativ o sută de ani, când inducţia magnetică era de aprox. 4 Gauss/cm.p.

Inducţia magnetică terestră este așadar într-o continuă diminuare din cauza unor factori naturali, cum sunt: luna, soarele, zonele geopatogene, mişcarea cosmosului în general şi din pricina unor factori artificiali : betonul, fierul, electricitat

Cum acţionează aceşti factori?

De exemplu : luna

În nopţile cu lună plină persoanele mai sensibile nu se pot odihni aproape deloc. Au un somn agitat, de cele mai multe ori întrerupt. În nopţile cu lună plină, câmpul magnetic terestru este diminuat, din cauza atracţiei lunii, influenţând modul nostru de a gândi şi de a ne comporta.

Soarele, mai exact erupţiile solare.

În timpul erupţiilor solare, se degajă cantităţi imense de particule de energie: ioni, protoni, neutroni, alături de raze ,,X” şi ultra-violete. Aceste particule bombardează atmosfera terestră producând furtuni magnetice. Furtunile magnetice perturbă bio-câmpul nostru energetic. Se ştie pe baza statisticilor, că 70% din cazurile de comoţie cerebrală, accidente vasculare, au loc în timpul erupţiilor solare.

Dintre factorii artificiali care influenţează câmpul magnetic terestru, implicit sănătatea noastră, este betonul. Casele noastre moderne sunt construite  cu preponderenţă din beton. Dar acum o sută de ani, casele bunicilor, străbunicilor noştri se construiau din lut, chirpici, din materiale naturale, care făceau posibil o mai mare legatură cu pământul, cu natura. De aceea, nu întâmplător şi oamenii erau mai sănătoşi, mai viguroşi, chiar durata medie de viaţă era mai mare.

S-au făcut teste în laborator: un perete de beton cu o grosime de aproximativ 2 cm. poate ecrana unde magnetice terestre cât un perete de cărămidă gros de 25 cm. În condiţiile în care pereţii interiori ai locuinţelor noastre au o grosime de aproximativ 10-15 cm. iar cei exteriori de 20-25 cm., rezultă că betonul ne izolează practic de câmpul magnetic terestru, de care avem nevoie.

În 1986, după tragicul cataclism nuclear de la Cernobâl, reactorul principal, cauza exploziei a fost acoperit cu mii de metri cubi de beton, transformând acest loc într-un adevărat sarcofag, pentru că betonul are capacitatea  de a fi ca o barieră în calea radiaţiilor nucleare, dar şi a undelor magnetice terestre, de care avem nevoie.

Un alt factor important este fierul, prezent în armăturile pereţilor locuinţelor noastre. Dacă vom aşeza o busolă în preajma unei bare de oţel sau a unui stâlp de fier vom vedea cum acul busolei nu va indica nordul ca de obicei, ci va fi deviat.

Apoi bineînţeles, electricitatea. Trăim zilnic în casele noastre înconjuraţi de aparatură audio, video, electrocasnică, de fire şi cabluri electrice prezente în pereţii locuinţelor noastre care duc la prize, la comutatoare sau la becuri şi care crează mini-furtuni electrice.

De ce credeţi că suntem atât de vulnerabili în calea acestor mini-furtuni magnetice. Pentru că noi, oamenii, suntem de fapt nişte baterii electrice, încărcate cu electricitate obişnuită. Chiar celula care se află la baza alcătuirii organismului uman este o baterie dipoli, cu o încărcătură pozitivă în interior şi o sarcină electrică negativă în exterior.

De aceea şi noi oamenii, avem o încărcătură pozitivă în regiunea capului şi una negativă în regiunea inferioară a coloanei vertebrale.

Această electricitate prezentă în noi şi care este cunoscută sub numele de bio-câmp, bio-curent sau bio-electricitate poate fi constatată şi măsurată cu aparate de precizie în microvolţi. Ce aparate avem la dispoziţie care dovedesc existenţa electricităţi din noi?

EKG-ul – electro-cardiograful – aparatul cu conductori care poate măsura activitatea electrică a inimii.

EEG-ul –electro-encefalograful – aparatul cu conductori care înregistrează activitatea electrică a creierului.

De asemenea, cardio-stimulatorul implantat, acel mecanism, care are încorporat o mică baterie electrică şi care producând impulsuri electrice, reglează ritmul cardiac.

Așadar, funcţiile tuturor organelor noastre interne sunt comandate pe cale electrică. De cine credeţi? Ca orice maşină performantă şi noi oamenii, suntem comandaţi de un calculator principal. Creierul.  Mai precis, sistemul nervos central : creierul şi măduva spinării. Sistemul nervos central însă, funcţionează pe baza unui potenţial energetic. Dacă acest potenţial energetic este optim, el va putea asigura o comandă normală a funcţiilor organelor şi noi ne vom bucura de vigoare şi sănătate. Dacă, dimpotrivă, însă, potenţialul energetic al sistemului nervos central este diminuat şi nu este refăcut în timp util, atunci vom simţi mai întâi oboseală, apoi oboseală accentuată, disconfort, îmbolnăvire şi – dacă se persistă în această stare se ajunge chiar la deces.

De aceea sistemul nervos central este considerat, pe bună dreptate, sursa a foarte multe maladii care se instalează în organismul nostru dar şi izvorul sănătăţii noastre.

Ca orice acumulator şi organismul nostru se descarcă şi se încarcă zilnic, această periodicitate menţinându-se toată existenţa noastră. Ne descărcăm în timpul zilei din cauza consumului neuro-psihic, a efortului fizic şi ne încărcăm noaptea, în timpul somnului!… De ce noaptea?!… Pentru că electricitatea de pe pământ şi din aer este mai mare, de aceea ne odihnim mai bine noaptea decât ziua şi „de ce?” în timpul somnului, pentru că în timpul somnului au loc procese extrem de complexe de refacere, de regenerare a potenţialului energetic al sistemului nervos central, implicit a funcţiilor tuturor organelor noastre interne.

Poziţia optimă a corpului în timpul somnului pentru a acumula mai multă energie este cu capul spre punctul cardinal – nord şi picioarele spre sud!…

Această poziţie, ideală pentru sănătatea noastră, este cunoscută de mii de ani şi practicată ca atare!… Bunicii și străbunicii noştri obişnuiau să-şi construiască locuinţele cu ferestrele spre miazăzi!!… Spre sud!… Spre soare! De ce?! Pentru ca în perioadele reci ale anului să poată beneficia de căldura soarelui cât mai multă vreme!… Se bucurau astfel de căldura soarelui de la răsărit, amiază şi apus!… Dar de dormit, bunicii, străbunicii noştri, nu se culcau cu capul spre fereastră, ca să nu îi „tragă curentul”, să nu răcească!… Dormeau așadar cu picioarele spre fereastră şi capul spre nord!…

Se pare că animalele şi copiii nu şi-au pierdut încă acest simţ de a depista instinctiv polii magnetici ai pământului. Porumbeii., balenele sau broaștele țestoase sunt câteva dintre vietățile despre care știm că se ghidează după câmpul magnetic terestru.

În casele noastre moderne însă nu reuşim întotdeauna să ne odihnim cu capul spre nord şi picioarele spre sud. De ce ? Din cauza orientării ferestrelor camerelor noastre!… Din cauza ecranării la care suntem supuşi!… Din cauza betonului, a fierului, din cauza electricităţii care atenuează intensitatea undelor magnetice. Din pricina acestor factori naturali şi artificiali, savanţii au ajuns la concluzia – potrivit statisticilor – că civilizaţia modernă este frustrată în proporţie de 60-70% din potenţialul maxim al pământului, oamenii beneficiind doar de circa 30-40% din potenţialul magnetic şi aşa destul de sărăcit al pământului.

Potrivit savanţilor, aceasta este principala cauză, alături de stres şi poluarea în creştere, datorită căreia durata medie de viaţă a scăzut îngrijorător de mult.

Cele şase benzi magnetice montate în saltea realizează un câmp magnetic de dispersie, ce reproduce câmpul magnetic natural al pământului necesar sănătății noastre.

Ele au fost testate în laborator, dovedindu-se rezistenţa lor îndelungată, dar exploatate raţional: expunerea acestor benzi la temperaturi mai mari de 45 de grade fac să-şi piardă proprietăţile, iar la temperaturi mai mici de 0 grade făcându-le să devină casante.

Acesta este și motivul pentru care benzile magnetice nu au fost montate în hainele noastre – aşa cum le poartă cosmonauţii – pentru că hainele se spală, se calcă şi atunci s-ar deteriora într-un timp mult prea scurt. În consecință, benzile magnetice au fost montate într-o saltea concepută special.

Benzile sunt polarizate axial, adică pe o parte avem nordul şi pe cealaltă, sudul.

Între polii aceleași benzi și a celorlalte benzi, se  realizează un câmp magnetic autonom, asemănător cu cel terestru, cu o înălțime și profunzime de aproximativ 25-30 cm.

Acest efect poate fi ușor verificat cu o busolă obișnuită.

Salteaua – respectiv perna și centura – are suprafața de contact confecționată din lână, rasa Merinos, 100%.

Lâna a fost folosită în acest scop medical datorită proprietăţii sale termo-reglabile! Lâna are proprietatea de a păstra temperatura unui organism viu în limite normale. În trecut, când nu existau incubatoare în maternităţi, copiii erau protejaţi în scutece de lână, în pături de lână sau în mâneca cojocului!… Ciobanii obişnuiesc să poarte și astăzi, cojoace de lână atât iarna cât şi vara!

Salteaua magnetică poate fi folosită pentru îmbunătățirea somnului, în cazul persoanelor cu dereglări ale somnului și insomnii.

Somnul are aproximativ cinci faze, dar două faze sunt extrem de importante pentru sănătatea noastră: faza somnului profund şi faza somnului cu vis. Dacă nu parcurgem aceste două faze nu ne putem declara odihniţi. Este știut că folosirea tranchilizantelor – datorită substanţelor chimice pe care le conţin – inhibă creierul, induc un somn artificial şi astfel persoana în cauză doarme, dar nu se odihneşte.  Dacă are vise acestea sunt deseori coşmaruri. În majoritatea cazurilor, aceste persoane se scoală mai obosiţi decât s-au culcat!…

Pentru a înţelege mai bine cât de important este somnul pentru existenţa noastră, trebuie să facem următorul raționament: câte ore doarme omul într-o zi?!… Opt ore! …  Proporţional ar însemna o treime dintr-o zi. Deci omul doarme o treime  dintr-o zi, dintr-o săptămână, dintr-o lună, dintr-un an!… La o durată medie a vieţii de aproximativ 60 de ani, câţi ani dormim?!… 20 de ani!… Este mult ? Poate. Dar dacă nu vom dormi 20 de ani, nu vom putea trăi 60. Somnul este așadar  o componentă vitală a sănătății noastre. De aceea este necesar să înţelegem, că nu întotdeauna durata somnului este importantă, ci mai ales calitatea lui.

Salteaua magnetică nu numai că nu prezintă efecte dăunătoare, dar poate fi socotită un colţişor de natură adus în casa dumneavoastră

Salteaua magnetică poate fi folosită ca adjuvant – alături de alte forme de tratament – în următoarele afecțiuni :

 • Afecțiuni circulatorii
 • Afecțiuni pulmonare
 • Afecţiuni osteo-articulare
 • Afecțiuni ale coloanei lombo-sacrate
 • Artroze ale șoldului și genunchilor: cervicartroză, coxartroză, gonartroză
 • Diferite afecțiuni reumatismale : spondilită, spondiloză, discopatie, lumbago
 • Periatrite scapulo-humerale
 • Tulburări algo-distrofice
 • Osteoporoze
 • Nevralgii intercostale
 • Adenom de prostată, chiar cu incontinenţă
 • Micţiuni nocturne
 • Afecţiuni sexologice: sterilitate şi frigiditate la femei sau impotenţă la bărbaţ

Recomandăm ca salteaua magnetică să fie folosită cu toată încrederea şi de către persoanele sănătoase, pentru că măreşte rezistenţa organismului şi îmbunătăţeşte în mod vizibil activitatea sistemului imunitar.

Este  important să înţelegem că este mult mai bine, mai inteligent şi nu în ultimul rând, mai economic, financiar vorbind, să prevenim boala decât să o tratăm!…

1% profilaxie înseamnă 50% tratament!…

Sănătatea nu se vinde, nu se cumpără şi nu se dă cu împrumut!

 „În viaţă Sănătatea nu este totul, dar fără Sănătate, viaţa nu mai        înseamnă nimic!”

În zilele noastre, preşedinţi de state, ca Bill Clinton sau actori celebri, ca Anthony Hopkins, apelează cu succes la tratamentul cu magneţi.

În era explorărilor spațiale, interesul pentru utilizarea magneților a crescut semnificativ, folosirea acestora fiind răspândită în diferite ramuri ale medicinei, utilizarea discurilor magnetice, a stetoscoapelor și magneților laser ajungând să fie esențială în tratamentul multor afecțiuni. Rezonanța magnetică nucleară este utilizată în stabilirea diagnosticelor timpurii.

Lâna a fost folosită datorită proprietăţilor  sale termo-reglabile!

Lâna are proprietatea de a păstra temperatura unui organism viu în limite normale.

Magneții naturali reprezintă materiale feromagnetice provenite din stânci vulcanice și conținând Fe3O4

 Magneții artificiali sunt obținuți dintr-o compoziție metalo-ceramică conținând aluminiu, nichel, cobalt, fier și cupru, cu un adaos de bariu, stronțiu, cesiu, itriu și samariu.

Polul nordic al magnetului prezintă o polaritate negativă, are o acțiune difuză asupra energiei, conține protoni și are un efect calmant asupra energiei, răcește.

Polul sudic al magnetului prezintă o polaritate pozitivă, are o acțiune concentrată asupra energiei, încălzește, conține electroni și are un efect excitant asupra organismului.

Organismele vii nu pot supraviețui fără câmp magnetic.

În prezent în Japonia și China se utilizează pe scară largă brățări din metale neferomagnetice, unele din metale nobile, pe care sunt fixați, în puncte diametral opuse, doi magneți al căror câmp traversează brațul purtătorului.

În Rusia a fost realizat în același scop, aparatul magnetic denumit „Poliue ” cu care se tratează unele afecțiuni ale sistemului nervos periferic și ale celui locomotor.

În țara noastră se utilizează, cu precădere în stațiunile balneo-climaterice, aparatul magneto-dia-flux, în tratamentul afecțiunilor sistemului nervos, în bolile cronice ale diferitelor organe sau dermatologice.

© Copyright - Medi Magnes